Een beetje vreemd maar wel lekker!

Foto van bijeenkomst

Soms gaan zaken anders dan je had verwacht. En is het resultaat tóch prima. Zoals bij de Java Gilde bijeenkomst van de Full Stack Java ontwikkelaars bij Alliander.

Bij deze sessies delen “Javanen” hun kennis met presentaties aan elkaar, discussiës en demo’s. Liefst met veel code-voorbeelden!

Donderdag liep dat wat anders. Niet omdat we niet bijeen konden komen, met Teams lukte het allemaal best aardig. Nee, het bijzondere was, dat er deze Java Gilde bijeenkomst helemaal niet over Java gesproken werd…

De eerste sessie ging namelijk over tools om taken makkelijker te doen (Koen van Ingen & Hugo Van Der Zwaag). Daarna vertelde Gerald van den Hengel over Bootstrap 4, om nog makkelijker web-apps te maken die ook op mobiel er goed uitzien. Je merkt het, nog geen java…

Voorbeeld van een Teams scherm tijdens de sessie

Na de pauze deelde Kristofer Fudalewski zijn kennis over Ansible. Daarmee automatiseer je het instellen van apps op RedHat OpenShift. Tenslotte kon ik wat vertellen over de Technology Stack. Dat is de lijst van best wel coole technologieën die gebruikt mogen worden, zoals Java en Kotlin, OpenShift, Akka en Angular. Maar er staan ook zaken in zoals TDD en API ContractTesting.

Kortom: een geslaagde middag, waarin toch 1x het woord Java aan bod kwam.

O ja, Alliander zoekt Java Ontwikkelaars: https://www.linkedin.com/jobs/view/1810004282