Kamperen in een strandtent

Komende weken kamperen we in een strandtent. Maar daarna hebben we voor altijd warme voeten! 

Dinsdagavond was het zo ver: ons project “warme voeten for ever” ging van start.

Eerst gingen we de woonkamer helemaal leeg halen. Wat naar zolder kon, ging daarheen. Maar de grote meubels verhuisden naar de tuin en dekten we af met een zeil.

Na nog even een rondje gedanst te hebben in onze nieuwe “balzaal” (wat is je woonkamer groot zeg, als alles eruit is!), kon woensdag het slopen beginnen. Timmerman Arold Griffioen en collega verwijderden in een ochtend het oude parket en de ondervloer. Daarna haalden ze op drie plaatsen planken los van de constructievloer. Dit was nodig voor…. de vloerisolatie (ha, nu voelen jullie aankomen waarom we dit doen…)

Nadat Léon nog even een paar uur wat puin en oude restanten van een gashaard had weggehakt, kon het isoleren van de vloer met Tonzon folie van start. Tonzon is een aluminium folie met daaronder drie kamers met lucht. Dat isoleert geweldig goed. Ik besefte met het eigenlijk nooit, maar die koude voeten van ons in de winter waren best wel logisch: tussen de ruimte onder de vloer (waar gewoon via ventilatieroosters koude buitenlucht komt) en onze voeten zaten slechts twee plankjes hout: de constructievloer en het parket!

Na afloop zag het er allemaal erg “spacey” uit, alsof we een ruimtevaartschip waren geworden :-).

Na het terugleggen van de planken is de woonkamer klaar voor de laatste fase: het leggen van vloerverwarming en een nieuw parket. Vloerverwarming op een houten vloer, kan dat?  Ja dat kan tegenwoordig! Daarover meer in een volgende blogpost.

Tot die tijd (medio september) kamperen we een soort-van op de kale constructievloer. De meubels staan weer binnen en het ziet er wel een beetje uit als een strandtent 🙂