Na regen volgt…. warme voeten!

Dit was wel een erg bijzondere vakantie voor ons. Het ene moment wonen we op de zolder in ons huis, het andere moment weer in een klein huisje in Droompark Spaarnwoude. En dat allemaal voor warme voeten…

Nadat we eerder al Tonzon isolatie onder de vloer hadden laten aanbrengen, werd maandags de  dedroogbouwvloer.nl ondervloer gelegd. In de middag namen we in de regen onze intrek in het huisje in Spaarnwoude. Dinsdags kwam JK Vloerverwarming de leidingen voor de vloerverwarming en de bijbehorende pomp installeren dus waren we weer in ons huis. Gelukkig was het wel even droog waardoor we een lekkere wandeling langs de weilanden richting Elswout konden maken.

Woensdag was slecht weer en een klusjesdag. Zowel op schoonmaak als schildergebied. De laatste gaatjes had Léon dicht gekit en die konden nu geschilderd worden. Ook in de gang waar eerst het muurtje stond, werd nu afgewerkt. Maar voordat we weer in de Sontstraat waren werden we al gebeld dat de vloer, vroeger dan gepland, afgeleverd zou worden. Dus snel er heen! Gelukkig konden we nog snel even het ergste stof uit de woonkamer en gang zuigen voordat het hout er was.

Omdat we ’s avonds nog naar een toneelvoorstelling in de schouwburg gingen, logeerden we een nachtje thuis. Donderdagochtend zou de vloerlegger al vroeg beginnen.

We dachten dat we toen even een rustmoment hadden in Spaarnwoude. Het was ’s morgens nog mooi weer dus een kans om Spaarnwoude eens te voet te bekijken. We waren er alleen nog maar doorheen gereden! Wandelen was wel heel fijn en lekker! We waren mooi op tijd weer binnen toen de langdurige regen er aan kwam. In de middag gingen we droog shoppen in Amstelveen. Tot onze verrassing werden we tegen de avond gebeld dat Jeffrey, de vloerlegger van Maartijn de Wit Vloeren, nog even een paar uurtjes ’s avonds ging doorwerken om zo in één dag al klaar te zijn. Dus gingen we voor de oplevering weer naar Haarlem! Uiteindelijk was hij rond 20 uur klaar. Toen maar een snelle pizza gegeten bij Woodstone om daarna onze laatste nachtje in Spaarnwoude door te brengen.

Parketvloer op vloerverwarming

Vrijdag was dus snel inpakken en naar huis want we konden weer gaan inrichten! Helaas kwam er nog wat regen aan, dus eerst nog even boodschappen gedaan en wat klusspulletjes gekocht voordat we de meubels vanonder het dekzeil konden halen en naar binnen konden brengen. En nu mocht ook de vloerverwarming opgestart. En hoewel het nog een lage temperatuur doorgeeft, voelen we al dat onze voeten een stuk warmer zijn!

Kortom: Vooraf dachten we in Spaarnwoude nog wat rust te vinden tijdens het leggen van de nieuwe vloer, maar uiteindelijk hebben we heel veel gedaan en heen- en weer gereden. En nu…. nu begint onze vakantie echt. Het huis is klaar en we hoeven nog een paar dagen niet aan het werk!